Musici

C. Jansen

Camiel Jansen (1991) begon als componist voor het crossover-ensemble Ikarai, bestaande uit viool, altviool, cello, contrabas, piano en drums. In zijn concerten mengt het ensemble de werelden van klassieke compositie en jazzimprovisatie tot een geluid bij een verhaal. Zo zette hij in 2018 Muhammad Ali’s legendarische bokswedstrijd The Rumble in the Jungle op muziek, in het concertprogramma MUHAMMAD. Een spannend gevecht tussen klassiek, jazz en audiofragmenten van The Rumble in the Jungle en Ali's wervelende speeches op een tot boksring omgebouwd podium. Ook vertolkte hij de Griekse mythe van Icarus in geluid op Ikarai’s album FLY. 

Het recentste concertprogramma van Camiel Jansen heette MURAKAMI, waarin hij samen met vocaliste Sanne Rambags (winnares Edison 2019) en visual artist V&J een nieuwe draai geeft aan Haruki Murakami's legendarische verhaal van Kafka op het Strand. 

Camiel trad met Ikarai op in o.a. het Bimhuis, TivoliVredenburg, De Doelen, November Music en het Oranjewoud Festival, tourde door China, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk, was te gast bij Podium Witteman en was de Nederlandse vertegenwoordiger op het 12Points Festival van 2019. In 2020 speelde het ensemble haar 50ste concert.

2021 en 2022 is hij aan het Grachtenfestival verbonden als Nieuwe Maker, waarin hij de kans krijgt om in twee edities twee nieuwe concerten te schrijven voor grotere ensembles. Hij wordt hierin artistiek ondersteund door componist Jacob ter Veldhuis en regisseur/dirigent Romain Bischoff.

 

 

 


Concerten in 2021 tot en met 2023 van C. Jansen

2022
Small World
Locatie: Eye Filmmuseum

2021
MARS:
Locatie: De Meervaart