Musici

Brigitte van Hagen

Sopraan Brigitte van Hagen is een sopraan met een grote liefde voor nieuwe klanken en combinaties. Sinds 2020 is ze creative director van House of Makers, een interdisciplinair gezelschap.

Voor het Grachtenfestival Amsterdam 2020 deelde Brigitte de artistieke leiding met Peter Leung en Fabienne Vegt voor WITHIN TIME, een muzikale dansvoorstelling van jonge makers over abrupt verbroken beloftes. Over de situatie in de wereld waar we allemaal in leven.

Brigitte onderzoekt de nieuwe elementen in de muziek, gaat samen met componisten op zoek naar grenzen en durft deze over te gaan. Zo ontstaan er spannende samenwerkingen met toonaangevende kunstenaars als Daan Roosegaarde, voor wie ze de Smog Toren in Rotterdam spectaculair opende; Merlijn Twaalfhoven en Ethiopische zangeres Minyeshu, met wie ze verschillende culturen bij elkaar bracht, onder andere op het Cultuur Forum in Brussel en op een bijzondere samenkomst ter ere van de Synode van Dordrecht in aanwezigheid van Zijne Koninklijke Hoogheid Willem Alexander.

Opera-ervaring deed Brigitte al vroeg op in De Kleine Prins van H. Boerema naar het gelijknamige boek van Antoine de Saint-Exupéry. Tevens zong ze de rol van Susanna in Le Nozze di Figaro van W.A. Mozart o.l.v. T. Lehmann. Ze zong in de mini-opera ‘A Postcard from Aleppo’ van Merlijn Twaalfhoven en Abdelkader Benali met verschillende gevluchte musici uit Syrië. In 2019 was ze te horen in de opera VROUWENSTEMMEN van Meric Artac in een regie van Lisenka Heijboer Castañon tijdens het Grachtenfestival in Amsterdam.

Brigitte werkte mee aan radio en tv-programma’s, onder andere Opium op 4, Kunststof op Radio 1, de kerstuitzending van de KRO en Podium Witteman.

www.brigittevanhagen.nl

Concerten in 2021 tot en met 2022 van Brigitte van Hagen