Musici

Bram van Sambeek

 

Bram van Sambeek (1980) ontving in 2009 de Nederlandse Muziekprijs, als enige fagottist in de 30 jarige geschiedenis van de prijs. De Nederlandse Muziekprijs is de hoogste staatsonderscheiding die aan een musicus, werkzaam in de klassieke muziek, kan worden uitgereikt.

 

In 2011 won hij een Borletti Buitoni Trust  Award. Tevens werd hij toegelaten tot het programma “Chamber Music Society Two” van het Lincoln Center in New York. Van 2002-2011 was hij solofagottist van het Rotterdams Philharmonisch Orkest, en hij is regelmatig te gast als solo fagottist bij het London Symphony Orchestra en het Mahler Chamber Orchestra. Sinds 2011 besloot Bram zich te focussen op kamermuziek en solospel, en hij doceert aan het Conservatorium van Rotterdam, Codarts.

 

Bram van Sambeek wordt regelmatig gevraagd als solist in binnen- en buitenland. Na zijn

debuutrecital in de Kleine Zaal van het Concertgebouw van Amsterdam in 2003 soleerde hij onder andere regelmatig bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest en Rotterdam Sinfonia, bij beide orkesten onder leiding van de chef-dirigenten.

 

Bram werd aanbevolen door verscheidene beroemdheden zoals Valery Gergiev die hem naast “very gifted” ook als “not eccentric but a little bit unusual” kwalificeerde.

In maart 2012 bracht Brilliant Classics Bram’s tweede cd uit waarop een grote variatie aan kamermuziek (inclusief een rocknummer!) op te horen is.

 

In de komende seizoenen zal hij nieuwe fagotconcerten van Kalevi Aho en Sebastian Fagerlund met het Lahti Symphony Orchestra/ Dima Slobodeniouk uitvoeren en opnemen voor het BIS-label. Ook is hij te gast bij de Philharmonie Zuid-Nederland onder leiding van Andreas Spering, alsook bij het Oulu Symphony Orchestra en het Gothenborg Symphony Orchestra.  Daarnaast verschijnt Bram op festivals zoals het befaamde Lockenhaus Festival, Delft Chamber Music Festival en heeft hij een “wildcard” in het Amsterdamse Muziekgebouw, waar hij in het seizoen 14/15 meerdere concerten zal verzorgen.

 

www.bramvansambeek.com

Concerten in 2013 tot en met 2015 van Bram van Sambeek