Musici

Bernadeta Astari

Na haar middelbare school te hebben voltooid in Jakarta, kwam Bernadeta Astari (1988) naar Nederland om hoofdvak zang te gaan studeren aan het Utrechts Conservatorium. In middels heeft ze haar Bachelordiploma cum laude behaald en studeert ze in de Master bij Henny Diemer. Ook zingt zij in de operaklas (onder leiding van David Prins en Jan Slothouwer) en volgde zij diverse masterclasses, onder meer bij Christianne Stutzmann, Ed Spanjaard, Robert Holl, Elly Ameling, Barbara Bonney, Helmut Deutsch, Wolfram Rieger en Rudolf Jansen.

In 2007 won Bernadeta de Eerste Prijs tijdens de Nationale Finale van het Prinses Christina Concours en kreeg zij een studiebeurs van het Huygens Scholarship Programme, het Staetshuys Fonds, de Stichting Cultuurfonds Soetlieve, de Stichting Leye Fonds en de Stichting Van der Linden.

In het kader van het junior programma van de Nationale Reisopera vertolkte Bernadeta de rol van Papagena in Mozarts Die Zauberflöte op het Grachtenfestival te Amsterdam. Ook was ze bij the Dutch National Opera Academy te zien in de Britten-opera Albert Herring. In eigen land kreeg zij bovendien de eer om de wereldpremière te verzorgen van  Senyap Dalam Derai, een liederencyclus van de Indonesische componist-pianist Ananda Sukarlan.