Musici

AVIYA WYSE (1988) werd in Haifa, Israel geboren en studeerde aan WIZO Haifa Academy of Design and Education. Tijdens haar studie won ze de Sharett scholarship van de America-Israel Cultural foundation and the Shpilman Institute for Photography Award. Haar werk gaat over synergie tussen leven en dood. Met haar analoge foto-installaties creëert ze een archief van lichamen waarmee ze het leven van de levenden viert. Sinds haar afstuderen in 2013, exposeerde Wyse onder andere bij de Mediation Biennale (Poznan), de Pink Cube Gallery (Oslo) en bij de Maurice Einhardt Neu Gallery  (Londen).

Haar werk werd gepubliceerd in GIRL ON GIRL, art and photography in the age of the female gaze  door Charlotte Jansen en in NUMERO Magazine BERLIN.

In 2018 noemde Vogue Magazine haar in hun lijst van 100 meest inspirerende kunstenaars van het jaar 2018 en ELEPHANT Magazine noemde haar een van de ‘rising Art stars’ van 2019. Aviya werkte in 2019 met Lisenka en Niels aan Achter Auftritt in het kader van Rewriting Zauberflöte (Operafront).


Concerten in 2019 van Aviya A. Wyse