Musici

Arthur Rusanovsky

Arthur Rusanovsky, geboren in Amsterdam in 1993, is violist. Met zijn onvergetelijke optredens brengt hij ons naar een andere tijd en plaats. Hij treedt op in de mooiste concertzalen ter wereld en in intieme concertlocaties. Zijn vioolklank kan worden omschreven als een medicijn voor de ziel. Naast zijn unieke vioolspel vertelt hij bij zijn concerten inhoudelijk over de muziek op een vermakelijke manier.
 
Hij was altijd omringd door de muziek van zijn zus en vader. Op vijfjarige leeftijd begon hij met vioolles en volgde zijn muzikale opleiding in Nederland en later in Duitsland, waar hij zijn Master of Music behaalde aan de Universität der Künste in Berlijn. Hij wordt beïnvloed door de gemeenschap, cultuur en geluiden van zijn geboorteplaats. Zijn bestaan als violist was niet mogelijk geweest zonder deze krachtige invloeden.
 
Hij was succesvol op internationale muziekconcoursen. Als solist speelde hij met orkesten als de Magdeburgische Philharmonie en het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Met trots maakt hij deel uit van muziekgroepen zoals zijn familie-ensemble Trio Rusanovsky en het ArteVita Ensemble. Als orkestlid freelancet hij graag in gerenommeerde orkesten.
 
Zijn grootste wens is om muziek te maken voor een zo breed mogelijk publiek van jongeren tot ouderen. Via het bureau TONAListen is hij betrokken bij concerten die volledig door jongeren worden georganiseerd. Het presenteren van klassieke muziek aan jong publiek vindt hij erg belangrijk. Outreach-programma's hebben hem naar het Trans-Siberische festival en het Molyvos International Music Festival gebracht.
 
Belangrijke muzikale invloeden heeft hij gekregen van zijn vioolleraren Vadim Brodski, Mark Gothoni, Ilya Grubert, Ida Haendel, Leon Rusanovsky en Anneke Schilt.
 
Hij speelt op een viool, gemaakt door E. Rocca in Genua. En met een strijkstok, gemaakt door A. Lamy in Parijs, vriendelijk in bruikleen van het Nederlands Muziekinstrumenten Fonds. NMF

arthurrusanovsky.wixsite.com/arthurrusanovsky/nl
 

Concerts in 2023 of Arthur Rusanovsky

2023
ArteVita
Locatie: Artis