Musici

Arthur Klaassens (1989) kreeg zijn eerste hobolessen bij Ali Groen en studeert momenteel bij Hans Roerade aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Hij soleerde bij verschillende orkesten, waaronder het Symfonieorkest Bloembollenstreek, het Viotta Jeugdorkest, het Nieuwe Mannheim Orkest en het Haags Instrumentaal Jeugdensemble.

Ook speelde hij bij diverse gezelschappen eerste hobo. Onder meer bij het Nederlands Studenten Orkest, tijdens de Nationaal Jeugd Orkest Summer Academy en bij verschillende orkesten en ensembles van het Koninklijk Conservatorium.

In 2009 was Arthur finalist tijdens het Nationaal Concours van de Stichting Jong Muziektalent Nederland. Ook was hij in dat jaar prijswinnaar op het Prinses Christina Concours. Zo werd hem de Wisseltrofee uitgereikt, evenals de Viotta Jeugdorkest Prijs.

In 2010 heeft Arthur, op uitnodiging van de Nederlandse ambassade van Tunesië en het Prinses Christina Concours, een solo-recital gegeven tijdens het Festival Jeunes Virtuoses à Ennejma Ezzahra in Tunesië.