Musici

Arnold Marinissen bracht bij BVHaast een reeks van drie solo-CD’s uit die met groot enthousiasme werden ontvangen. Enkele persreacties: "The infectious delight Marinissen brings to performances of contemporary music", ''percussionist extraordinaire Arnold Marinissen'', ''Virtuositeit is zijn handelsmerk”, ''A wonderful collection of stimulating solo percussion performances''.

Marinissen componeerde ondermeer voor Asko|Schoenberg, het Nederlands Kamerkoor, VocaalLAB, Calefax Rietkwintet, Lunapark, de celliste Katharina Gross, het Ives Ensemble, Prisma Strijktrio, het Asko Kamerkoor, het Orgelpark, Ensemble S, Oorkaan, het Cellofestival am Hellweg (Duitsland), en verschillende werken voor de choreograaf/danser Ederson Rodrigues Xavier. Arnolds vocale kwintet Von Pferden, Gräsern, Sonnen, Menschen werd geselecteerd voor Toonzetters en op 23 juni 2012 door het VocaalLAB in het Holland Festival uitgevoerd.

Afgelopen najaar gingen nieuwe werken in première in de Museumnacht Amsterdam, in festival November Music, en in Muziekgebouw Eindhoven. Exaudi uit Londen zong in werk van Marinissen in het Huddersfield Contemporary Music Festival en in Oxford.

Marinissen is daarnaast ook aktief als dirigent van muziek uit de twintigste en éénentwintigste eeuw. Dit seizoen 2012-13 is hij te gast bij Ensemble musikFabrik in Keulen. In september 2012 leidde hij een uitvoering van Luciano Berio’s Laborintus II in het Bimhuis Amsterdam. Verder dirigeerde hij ondermeer Ensemble Zerafin, Asko|Schoenberg, Lunapark, Steve Reich's Electric Counterpoint in het Muziekgebouw aan 't IJ en Paradiso Amsterdam, werk van Piet-Jan van Rossum in het Orgelpark Amsterdam, en werk van Hans Asselbergs in de Philharmonie Haarlem.

Marinissen was artist in residence in De Doelen, Rotterdam, en samen met ex-Frank Zappa drummer Terry Bozzio bij het Traces of Rhythm festival in Tilburg. Als solist speelde hij in ondermeer London, Moskou, Tashkent, Nieuw-Zeeland, Australië en Singapore. Hij soleerde met het WDR Symfonieorkest, Holland Symfonia, het Noordhollands Philharmonisch Orkest, het Residentie Orkest, Amsterdam Sinfonietta, het Nieuw Ensemble, het New Zealand Symphony Orchestra en de Southern Sinfonia in Nieuw-Zeeland.

Voor het Muziekgebouw aan ‘t IJ in Amsterdam programmeerde Arnold Marinissen het seizoen 2012-13. Hij is leider van het ensemble Lunapark.

www.arnoldmarinissen.com

Concerten in 2007 tot en met 2014 van Arnold Marinissen