Musici

Arnaud Oosterbaan werd benoemd tot assistant-in-residence bij de Nederlandse Reisopera voor het seizoen 2011/2012 en werkte mee aan Don Pasquale, L'Heure Espagnole, La voix humaine, St. Johns Passion (enscenering, 2011), Platée, La Traviata, Le Nozze di Figaro, Lucia di Lammermoor, Götterdämmerung en Tristan und Isolde.

Dezelfde functie bekleedde hij bij de productie van Die Zauberflöte, (enscenering Simon McBurney) door de Nederlandse Opera & Ballet in Amsterdam (2012) en bij La Traviata door L'Opéra de Rennes, Frankrijk (2013).

In 2012 maakte Arnaud Oosterbaan zijn debuut bij het Symfonieorkest (Het Orkest van het Oosten) met Le Nozze di Figaro, gevolgd door vele concerten met het Nederlands Symfonie Orkest en het Limburgs Symfonieorkest.

Als dirigent werkte Arnaud Oosterbaan samen met gerenommeerde musici als Marc Albrecht, Antonino Fogliani, Patrick Davin, Dale Duesing, Laurence Dale en Maria Ewing.

Tot de recente en komende engagementen behoren Zoltan's Kodály's Summer Evening en Stravinsky's Pulcinella met het Symfonieorkest (Het Orkest van het Oosten) , Eward Elgar's Enigma Variations (Alice in Wonderland) met de Philharmonie Zuid-Nederland, Cosí van Tutte (Nederlandse Reisopera), Die Zauberflöte (Nationale Opera, Amsterdam, ass. dirigent) en onder andere een musical cross-over show met het Noord Nederlands Orkest.

Arnaud Oosterbaan is zeer betrokken bij de toekomst van de klassieke muziek. Met groot enthousiasme laat hij een nieuw publiek de schoonheid van klassieke muziek ervaren. In het kader hiervan dirigeerde hij de Carmina Burana (Parsifal College, Groningen, 2014) uitgevoerd door 250 middelbare scholieren en La Bohème (2012) door talentvolle jonge zangers van een Resident Artists Programme.

Arnaud Oosterbaan studeerde aan de conservatoria te Groningen, Den Haag en Tilburg. Zowel zijn studie Bachelor of Music als zijn twee studies Master of Music werden bekroond met het predicaat Summa Cum Laude. Tijdens deze studies liep Oosterbaan stages bij Atelier Lyrique (Opéra Bastille) te Parijs, Das Philharmonische Orchester Hagen (Dlnd) en de Marinierskapel.

In 2010 mocht Arnaud Oosterbaan in het Concertgebouw van Amsterdam de prestigieuze Nederlandse dirigentenprijs van het Kersjesfonds in ontvangst nemen.


Concerts in 2014 of Arnaud Oosterbaan