Musici

Arjan Jongsma (1996) is leerling van Roel Jan Jongsma via Centrum voor de Kunsten de Meldij in Drachten en maakt deel uit vande Talentenklas van de Ferwerda Academie in Drachten.

Vanaf september 2010 krijgt Arjan eveneens les vanTatiana Koleva op het Prins Claus Conservatorium in Groningen.

Arjan behaalde een eerste prijs tijdens de Nationale Finale van het Prinses Christina Concours in 2009. Ook werd hij winnaar van de KPMG Pers Prijs toegekend en uitgereikt door vertegenwoordigers van de pers. Verder ontving hij de Rubens Kwartet Prijs. Deze prijs bestond uit een minitournee langs Nederlandse kamermuziekpodia met het Rubens Kwartet.

In 2007 was Arjan winnaar van het Haydn Muziek Festival. Hij ontving destijds voor zijn optreden op marimba zowel de jury- als de publieksprijs tijdens de finale in de Oosterpoort in Groningen.

In Augustus 2009 was Arjan te zien en te horen op het Kinderprinsengrachtconcert van de AVRO in Amsterdam waar hij optrad met JeugdOrkest Nederland en popartieste Belle Perez.

In oktober 2009 ontving hij de Accelerando Classic Awardna afloop van zijn optreden in Musis Sacrum in Arnhem op uitnodiging van de Arnhemse Vereniging Voor Kamermuziek.

In september 2010 kreeg hij de Stimuleringsprijs Muziek 2010 toegekend van het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Smallingerland.

Arjan geeft concerten door het hele land als solist bij symfonie- en harmonieorkesten en maakte vorig jaar zijn debuut in hetConcertgebouw (Spiegelzaal en Kleine Zaal).

Hij is slagwerker bij Harmonieorkest CMV Crescendo inDrachten en het Frysk Jeugd Orkest in Leeuwarden.

Arjan speelt op Majestic marimba's.

www.arjanjongsma.nl/

Concerten in 2011 van Arjan Jongsma