Musici

Arend Bruijn

Arend Bruijn is als componist gespecialiseerd in muziek voor film, theater en concerten. Voor elk project zoekt hij naar een unieke, muzikale stijl om de vertelling te ondersteunen en manieren om diepgang te geven aan het geheel. De combinatie van zijn klassiek geschoolde achtergrond met een nieuwsgierigheid naar nieuwe instrumenten, geluiden en technologieën zorgt ervoor dat hij een zeer groot klankpallet tot zijn beschikking heeft en veel muzikale stijlen beheerst.

Na zijn studie klassiek slagwerk, studeerde hij Composing for Film aan het Conservatorium van Amsterdam en de Nederlandse Filmacademie. Sindsdien werkte hij aan talloze tv series, korte films en theaterproducties. Arends muziek voor de film 'Ik kan vliegen' werd genomineerd voor de BUMA New Talent Award 2018. Met twee collega’s richtte hij het muziekproductie bedrijf STILL music op en ontwikkelde het vak Virtual Orchestration dat hij doceert aan de master opleiding van het Conservatorium van Amsterdam.

Hiernaast werkt hij samen met Dominique Vleeshouwers onder de naam Playground, waarmee ze de cross-over tussen klassieke -en electronische muziek verkennen.