Musici

Areli  Cortés Gutiérrez

Mevrouw Areli Cortés Gutiérrez begon op 9-jarige leeftijd met pianolessen bij Evelyn Villegas Aguilar. In 2006 werd ze toegelaten tot de Escuela Superior de Música in de Nationaal Centrum voor de Kunsten in Mexico-Stad, waar ze vroege piano studeerde bij Dr. Michael Tsalka. Recente optredens in Mexico omvatten verschillende culturele evenementen, musea, kerken en concertzalen. In Mexico heeft ze deelgenomen aan masterclasses onder de begeleiding van Manfredo Kraemer, Laurence Dreyfus, Luca Giardini, Michael Tsalka, Olivier Briand, Il gardelino en Pablo Miró Cortéz.

In Europa heeft ze twee keer een volledige beurs ontvangen om deel te nemen aan de Nordic Historic Keyboard Festival in Kuopio, Finland (2012 en 2014). In 2015 werd ze met een volledig beurs uitgenodigd om optreden op het Geelvinck Fortepiano Festival in Amsterdam, Nederland. 

Momenteel is ze lid van het barokensemble "Antiqva Matropoli". Luca Giardini nodigde dit ensemble in november 2017 uit voor een serie van uitvoeringen en masterclasses met professoren van het Bruno Maderna-conservatorium. Afgelopen zomer 2018 rondde ze haar bachelor in piano af aan de Escuela Superior de Música in het National Center for the Arts in Mexico City. In oktober 2018 begon ze de master opleiding clavecimbel onder begeleiding van Wolfgang Brunner aan de Universität Mozarteum Salzburg.


Concerten in 2019 van Areli Cortés Gutiérrez