Musici

Antje Lohse

De Duitse mezzosopraan Antje Lohse studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam bij Margreet Honig. Zij was lid van de "Nieuwe Opera Academie" en studeerde tegelijkertijd in de Liedklas van Udo Reinemann aan het Conservatoire de Metz.
Zij trad onder meer op met het Orkest van het Oosten, ensemblebezettingen van het Rotterdams Philharmonisch Orkest en het Nederlands Philharmonisch Orkest, het Nieuw Ensemble, Orkest de Volharding en Nieuw Amsterdams Peil. Regelmatig vertolkt zij rollen in opera en muziektheater, zoals Dorabella in Mozarts Cosi fan tutte, Hänsel in Humperdincks Hänsel und Gretel, Mazet in Gounods La Colombe. Zij trad op als Versace in Hotel de Pékin van Willem Jeths/Friso Haverkamp bij de Nationale Reisopera o.l.v. Ed Spanjaard en creërde samen met regisseuse Miranda Lakerveld de Nederlandse première van Peter Maxwell Davies' monodrama The Medium.
Componisten als Guus Janssen, Sander Germanus en Gerard Beljon hebben stukken voor haar geschreven. Van Guus Janssen vertolkte zij de kameropera Faust's Licht en de première van de opera Pinocchio in love. Met AskolSchönberg trad zij op met liederen van Milhaud en Weill, zij verleende haar medewerking aan een productie van Monteverdi's L'Orfeo bij Darpana Performing Company met een tour door India, en recentelijk zong zij L. Berio's Sinfonia met het Noord Nederlands Orkest.

www.antjelohse.com

Concerten in 2013 van Antje Lohse