Musici

Annelie Koning

Annelie Koning (Dordrecht,1992) is experimenteel vocaliste en componiste. In juni 2017 studeerde ze af in de richting jazz/pop zang aan het conservatorium van ArtEZ in Arnhem. In haar werk combineert Annelie compositie met improvisatie waarbij ze continue de mogelijkheden van haar stem onderzoekt. Ze studeerde jazz zang bij Jolande Geven, Ineke van Doorn en Simin Tander, klassiek zang bij Elena Vink en volgde improvisatie lessen bij Wilbert de Joode en Wolter Wierbos.

In 2015 vormde ze de band LILLY KING waarin ze haar Nederlandstalige nummers laat versmelten met improvisatie. De nummers hebben een poëtisch karakter en organische structuur die de luisteraar meevoert en prikkelt. Daarnaast heeft Annelie zich als solo stemimprovisator ontwikkeld en maakt daarmee performances op locatie.

Annelie speelde met o.a Michiel Braam, Jaap Blonk, Wilbert de Joode, Wolter Wierbos, Ab Baars, Onno Govaert, Jasper Stadhouders, Kaja Dragler, Etienne Nillessen en anderen in verschillende bezettingen in o.a het Bimhuis, De Nationale Opera, Deventer schouwburg, Festival De Oversteek, Code Rood, Stella by Starlight Zaal 100, Muses sacrum.


Concerten in 2018 van Annelie Koning