Musici

Anne van Amerongen

Sopraan Anne van Amerongen (1995) volgt momenteel haar masteropleiding aan het Conservatorium van Amsterdam bij Sasja Hunnego en David Bollen. Daar volgde zij masterclasses van onder andere Roberta Alexander, Claron McFadden en Ira Siff. Vorig jaar sloot zij haar bachelor eindexamen aan het Conservatorium van Amsterdam af met het cijfer 9. 

Op haar 13e begon Anne met zingen bij de Nationale Koren waar zij met gerenommeerde orkesten als het Koninklijk Concertgebouworkest heeft gezongen. Als soliste zong zij bij de Nationale Dodenherdenking 2015, live uitgezonden door de NOS. Tevens werd zij gevraagd om met leden van het Concertgebouworkest op Gran Canaria te zingen in een geënsceneerde versie van J.S. Bach’s Johannes Passion. In Juli 2022 vertolkte Anne de rol van Erste Dame in Mozart’s die Zauberflöte in de productie van Dutch National Opera Academy in samenwerking met Het Residentie Orkest en onder leiding van Patrick Lange.  

Voordat Anne aan haar conservatorium studie begon heeft zij een studie Amerikanistiek afgerond aan Radboud Universiteit. Deze achtergrond maakt dat zij zich thuis voelt in Amerikaans klassiek repertoire en dat zij een grote interesse heeft voor de achtergronden van Amerikaanse componisten. Samen met liedbegeleider Maurice Lammerts van Bueren heeft ze dan ook een liedrecital Spoken van Amerika ontwikkeld. In dit recital worden de grote schandalen van de Amerikaanse geheime diensten binnen de wereld van de klassieke muziek op muzikale wijze onder de loep genomen. 

     

Concerten in 2022 van Anne van Amerongen