Musici

De Zwitserse mezzosopraan Anna Traub staat bekend om haar diepe en donkere mezzosopraangeluid gecombineerd met haar overdonderende coloraturas, en wordt vaak geprezen om de interpretaties van de personages die ze uitbeeldt.

Naast haar carrière als zangeres bij oratoria, lied- en kamermuziekrecitals, heeft Anna ook grote rollen gehad in diverse internationale operaproducties, waaronder Sesto in La Clemenza di Tito (onder leiding van dirigent Richard Egarr en geregisseerd door Floris Visser) en de titelrol in Händel’s Orlando in samenwerking met het Combattimento Consort (onder de directie van Jan-Willem de Vriend en regie van Eva Buchmann). Andere rollen zijn onder meer Marianna in Il signor Bruschino (Rossini) en La Marchesa Clarice in La Pietra del Paragone (Rossini). De Volkskrant schreef daarover: "Anna Traub als Clarice krijgt en neemt alle ruimte voor haar hoofdrol. Ze leidt deze opera met haar mooie, donkere stem en haar subtiele acteerwerk dat onzekerheid, verdriet, vreugde en trouw toont ... "

In 2012 debuteerde Anna met de titelrol in Bizet's Carmen (onder leiding van Daan Admiraal in een regie van Floris Visser) en Kate Julian in Britten's Owen Wingrave (met het Nieuw Ensemble onder leiding van Ed Spanjaard en regisseur Floris Visser). Voor haar interpretatie van Carmen kreeg Anna grote lof: "Anna Traub als Carmen is veel sierlijker dan alleen een fabrieksmeisje. Traub, speelt de rol met diepgang en een intrigerende subtiliteit ... " Operamagazine loofde haar Carmen als volgt:" Een stem uit duizenden, nu klaar voor de grotere werken."

Anna maakte vast onderdeel uit van het ensemble van de Nederlandse Reisopera van seizoen 2013/2014 tot 2016, waar ze onder meer opnieuw de titelrol van Carmen zong, en ook rollen als Dorabella in Così fan tutte en de rol van De Moeder in Amahl and the Nightvisitors (Menotti) speelde. Over haar Dorabella schreef Opera Magazine: "De Dorabella van Anna Traub onderscheidde zich door haar unieke stem: ze heeft een buitengewoon timbre en een grote stem met een opvallende donkere kleur."

Als concert- en oratoriumzangeres zingt ze regelmatig grote werken van J.S. Bach, Händel's Messiah (waaronder onder leiding van Ed Gardener), Mozart's Requiem en natuurlijk ook het romantische repertoire van haar vakgebied. 

Sorry, there was an error on this page.