Musici

De Duitse bariton André Morsch behaalde zijn diploma’s met onderscheiding aan het Conservatorium van Feldkirch in Oostenrijk, het Conservatorium van Amsterdam bij Margreet Honig en aan De Nieuwe Opera Academie in Den Haag.

André won de Prix Bernac van de Ravel Academie in Saint-Jean de Luz (2002) en de eerste prijs bij het derde Internationale Wettbewerb für Liedkunst van de Hugo-Wolf-Akademie in Stuttgart. In 2003 debuteerde hij bij de Staatsoper Stuttgart als Achilla in Händels Giulio Cesare. De meest recente en toekomstige rollen zijn o.a. de titelrol in Lully’s Cadmus et Hermione die in de Opéra comique in Parijs in première ging (de dvd van deze productie won de Diapason d’or en de titel ‘dvd van het jaar 2009’ door de Deutsche Schallplattenkritik), Harlekin in Strauss’ Ariadne auf Naxos, en Figaro in Mozarts Le nozze di Figaro. In de ZaterdagMatinee in het Concertgebouw zong André Sid in Puccini’s La fanciulla del West en Stephano in Martins Der Sturm.

Morsch zong concertrepertoire met o.a. de Bochumer Symphoniker, het Israel Chamber Orchestra en vertolkte diverse rollen in een concertante uitvoering van Bernsteins Candide met het Rotterdams Philharmonisch Orkest. André Morsch gaf liederenrecitals in Nederland, Oostenrijk, Israël en Duitsland

www.andremorsch.com/