Musici

Anders Muskens

Anders Muskens (1993) is een Canadese professionele vroege klavierspecialist en ensembledirecteur. Hij begon pianostudies op 4-jarige leeftijd in Edmonton, Alberta, Canada en behaalde een Associate Diploma in moderne piano aan het Royal Conservatory of Music, Toronto onder supervisie van Dr. Irina Konovalov. Hij behaalde een Master in historische uitvoering op forte-piano en klavecimbel aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag onder leiding van Dr. Bart van Oort en Petra Somlai, met Fabio Bonizzoni en Patrick Ayrton voor klavecimbel. Hij voltooide zijn Master onder supervisie van Dr. Anna Scott en Dr. Jed Wentz over de toepassing van retorisch acteren aan het einde van de 18e eeuw op muzikale uitvoering. Hij heeft erkenning gekregen als internationale artiest en trad op in Europa en Noord-Amerika.

Anders ontving tal van prijzen en beurzen, waaronder de eerste plaats bij de Early Music Young Ensemble Competition op de London Exhibition of Early Music 2018 in een duo met sopraan Tinka Pypker; de "Hofkapelle Elbe-Elster“ 2019-prijs op de "Gebrüder Graun-prijs” 2018 in Bad Liebenwerda, DE met zijn ensemble Das Neue Mannheimer Orchestre (DNMO); en meer. In februari 2020 regisseerde hij de eerste operaproductie van het orkest: een reprise van Johann Christian Bachs opera seria uit 1767, Carattaco. Hij heeft verschillende singles en albums uitgebracht, die beschikbaar zijn op Spotify en andere streamingplatforms.

Hij werd gekozen als Artist in Residence op solo fortepiano en klavecimbel in het National Music Center in Calgary (CA), en hij speelde solo-programma's en met ensemble tijdens het Utrecht Early Music Festival Fabulous Fringe (NL), de London International Exhibition van Oude muziek (VK), het MAfestival Brugge (BE), het Laus Polyphoniae Festival Antwerpen (BE), het Grachtenfestival in Amsterdam (NL), het Geelvinck Fortepiano Museum in Zutphen (NL) en het Wahrenbrücker Graun-Festtage (DE). Anders speelt binnenkort in de concertreeks "I Concerti di Campagna" in Monte Compatri, nabij Rome en het Fortepiano-festival in Wolfenbüttel (DE).

www.andersmuskens.com
 

Concerten in 2020 van Anders Muskens