Musici

Anastasia Terranova

Anastasia Terranova werd geboren in Palermo (Italië). Sinds 2013 richt Anastasia zich op de historisch uitvoeringspraktijk van muziek van de Renaissance tot de Romantische tijd. Nadat ze magna cum laude afstudeerde in Palermo, (onder begeleiding van Luca Dordolo en Sonia Prina), sluit ze zich aan bij de Schola Cantorum Basiliensis in Basel (Zwitserland) waar ze in 2018 haar studie met succes afrondde bij Evelyn Tubb. Anastasia volgt sinds 2019 een masteropleiding aan het Conservatorium van Amsterdam, waar ze studeert bij Xenia Meijer. Gedurende haar studie heeft Anastasia verschillende masterclasses gevolgd bij onder meer Andreas Scholl, Alessandro De Marchi, Andrea Marcon, Emma Kirkby, Margareet Honing en Kees Boeke.

Sinds 2015 is Anastasia's veelvuldig te zien en horen in heel Europa: ze is lid van Ensemble La Pedrina (CH) en werkt samen met verschillende andere ensembles (Bernvocal, Suono Spirito (CH), Opalescences (FR), Ensemble Locatelli (IT)). Anastasia zong verschillende werken van Monteverdi, Vivaldi en A. Scarlatti, onder leiding van Enrico Onofri (IT). Ze trad op als Donna en Sirena in Händels Rinaldo in Halle (Händel Festspiele, DE), in Parijs (Théatre des Champs Elysées, FR) en in Basel (Martinskirche, CH), onder leiding van Christophe Rousset. Ze zong als Euridice in Lamento, een concept van Desirée Meiser op Monteverdi’s Orfeo in het Schlosstheater in Schwetzingen (DE), onder leiding van Giorgio Paronuzzi. Ook zong ze Vivaldi’s Gloria in Teatro Massimo van Palermo (IT), gedirigeerd door Rinaldo Alessandrini, en de Grote Missa in c minor van Mozart, gedirigeerd door Jos van Veldhoven (Amsterdam, Leiden en Den Haag).

In 2020 zong Anastasia de hoofdrol van Poppea, in L'Incoronazione di Poppea van Monteverdi, in het DJKT Tyl-theater van Pilsen (Tsjechië), onder leiding van Vojtech Spurný en de regie van Tomas Pilar.

 

 


Concerts in 2021 until 2023 of Anastasia Terranova

2021
The Eternal Feminine
Locatie: P60