Musici

Anastasia Kozlova

Anastasia Kozlova is een multidimensionale violiste die haar publiek fascineert met buitengewone interpretaties, sprekende achtergrondverhalen en een mix van ideeën combineert tot een opmerkelijke uitvoering. Geboren in St. Petersburg, Rusland, als kind van bekende (o.a. Leningrad Philharmonic) Russische musici en nakomelinge van de Russische aristocratie. Anastasia stelt zichzelf tot doel om (jonge)mensen te enthousiasmeren voor klassieke muziek. Zij creëert daartoe combinaties van een kwalitatief uitmuntend, emotioneel rakend spel gecombineerd met andere thema’s, multimedia en verhalen.

Zeer recent trad zij o.a. op in Zwitserland, Estland, VS en Finland.

Behalve viool spelen organiseert Anastasia ook klassieke muziekfestivals (Festival Gooisch Klassiek en Festival Groeneveld) en concerten. Als klassieke muziekinnovator heeft zij o.a. de concepten “muziek en yoga” en “muziek en effect op het brein” bedacht. Nieuwe programma in samenwerking met Tartu Universiteit en prof. Jaan Aru, over breinonderzoek en invloed van muziek heeft plaatsvinden in Tallinn, oktober 2018.

Haar muzikale partners waren o.a Michael Bulychev-Okser, Katja Avdeeva, Timora Rosler, Daniel Rowland, Daria van den Bercken, Sergei Stadler, Anna Shafajinskaia, Vladimir Mendelssohn, Duo Bilitis, Bernd Brackman, Klara Würtz.

 De nieuwe programma’s voor seizoen 2018-2019 omvatten o.a. een duo met pianist Michael Bulychev-Okser en de theatervoorstelling “Händel goes Tinder” met sopraan Channa Malkin, gitarist Itzhar Elias, bassist Tony Overwater en klavecinist Avinoam Shalev .

 Kozlova begint met vioollessen vanaf haar zevende jaar en wordt een jaar later toegelaten tot het Muzieklyceum voor begaafde kinderen (verbonden aan het Conservatorium van St. Petersburg). Al snel begint haar podiumervaring als zij samen met haar moeder duetten speelt op grote podia in binnen- en buitenland. In 1993 verhuist het gezin naar Nederland, waar haar vader aanvoerder wordt van de contrabassen bij het Radio Symphonie Orkest. Anastasia krijgt les van mevrouw Koosje Wijzenbeek. De conservatoriumopleiding volgt ze vanaf 1995 in Amsterdam, eerst als vooropleiding student bij Valentin Zhuk. Vanaf 1998 bij Viktor Libermann en Keiko Wataya en vanaf 1999 bij Boris Belkin (leerling Isaac Stern) bij het Conservatorium van Maastricht. In 2003 behaalt zij op 23-jarige leeftijd het diploma voor Uitvoerend Musicus Bachelor Degree en in 2006 haar Master of Music degree.

Ze bespeelt een Andrea Castagneri viool uit 1739, en een Eugene Sartory strijkstok in bruikleen gekregen van het Nederlandse Muziek Instrumenten Fonds.


Concerten in 2012 tot en met 2019 van Anastasia Kozlova