Musici

Ana  Bakradze

Ana Bakradze (2000) werd geboren in Tbilisi, Georgia. Op de leeftijd van 6 begon ze haar pianostudies aan de Kunstschool van Tbilisi. Haar opleiding werd in 2014 voortgezet aan de "Tbilisi Zakaria Paliashvili Central Music School for Gifted Children". In mei 2018 sloot ze haar studies aan haar Muziekschool en Gymnasium met een gouden medaille als topstudent van haar klas af.                                                                                                                                           Sinds oktober 2018 studeert ze aan de Hogeschool voor de Kunsten Berlijn (UdK) in de klas van professor Gottlieb Wallisch.

Ana Bakradze heeft succesvoll aan verschillende internationale en nationale pianowedstrijden deelgenomen. Ze is een prijswinnaar op de pianowedstrijd van Nodarst Gabunia in Tbilisi (1e prijs), de "Grand Prix" in Tengiz ( 1est  prijs), de Amirejibi International piano competitie ( 1est  Prijs) , de 4eth Nationale Piano competitie van Tbilisi ( 1est  prijs), de "Grand Prix" op de 7eth  Republic Festival-Competition van de klassieke muziek "Find your star", en de Duitse muzikal festival-competitie in Tbilisi (1est prijs en de prijs van de beste interpretatie van Bach).

In 2019 werd Ana uitgenodigd door de beroemde concertpianiste Khatia Buniatishvili om op het Festival "Pianoscope" in Frankrijk op te treden. Daar had ze de eer om in een solo-recital en het slotconcert van het festival waar ze samen met Khatia Buniatishvili speelde, op te treden.

Ana heeft opgetreden met grote orkesten, waaronder het Georgische staat en Tbilisi nationaal orkest.

Sinds 2019 is ze beurshouder van de "Ad Infinitum Foundation DAAD's" in Berlijn.


Concerten in 2021 van Ana Bakradze