Musici

De Duitse percussionist Alexej Gerassimez (1987) kreeg in november 2010 de Eerste Prijs uitgereikt tijdens de TROMP International Percussion Competition Eindhoven; “A natural born soloist”, oordeelde de jury unaniem. Naast de vakjury wist Alexej ook de persjury, de jeugdjury én het publiek te overtuigen.

Gerassimez behaalde zijn Bachelordiploma aan de Hochschule für Musik Köln en studeert sinds 2008 bij Peter Sadlo aan de Hochschule für Musik und Theater München. Naast het TROMP Concours won Alexej Eerste Prijzen bij diverse  muziekcompetities, waaronder de German Music Competition 2010, het International Marimba Festival Nürnberg, de European Union of Music Competition of Youth en Jugend Musiziert.

Alexej heeft als solist opgetreden in in Europa, Rusland en Japan. Onder meer in het Konzerthaus Berlin en Het Concertgebouw te Amsterdam. Daarnaast treedt hij veelvuldig op met pianist en broer Nicolai Gerassimez, onder meer op het Schleswig-Holstein Musik Festival en de Festspiele Mecklenburg Vorpommern, waar zij de Ensemble Prijs in de wacht sleepten.

In 2011 staan de opnames voor zijn eerste cd gepland en zal hij zijn solodebuut maken in zowel Noord- als Zuid-Amerika met onder andere het Arkansas Symphony Orchestra.


Concerts in 2011 until 2012 of Alexej Gerassimez