Musici

Alexander de Jong

Bas-bariton Alexander de Jong rondde in 2016 zijn zangstudie af aan het Conservatorium te Tilburg, waar hij rollen zong in onder andere: Macbeth van Verdi (Medico), Cosí fan tutte van Mozart (Don Alfonso), La Vie Parisienne van Offenbach (Baron du Gondremarck), Die Fledermaus van Johann Strauss Jr. (Gefängnisdirektor Frank). Tijdens zijn studie werd Alexander genomineerd voor de prestigieuze Jacques de Leeuw-prijs voor jonge muzikale talenten.

Alexander zong rollen in o.a. Traviata remixed door Operafront tijdens het afgelopen Grachtenfestival, een gelegenheidsopera in het Stedelijk Museum, de nieuwe opera The new prince, en de kindervoorstelling Hondenhartje; alledrie bij De Nationale Opera.
Daarnaast zong Alexander concerten met divers repertoire, waaronder het Weihnachtsoratorium van Bach, de Grote mis in c klein en het Requiem van Mozart, het Fauré Requiem, en de Carmina Burana van Carl Orff. Alexander volgde masterclasses bij bekende namen in binnen- en buitenland, waaronder Lotte de Beer, Claron McFadden, Miranda van Kralingen, Ed Spanjaard, Nico van der Meel en Carmelo Corrado Caruso.

Komend seizoen is Alexander jong talent bij De Nationale Opera, waar hij bijrollen zal zingen in Gianni Schicchi en Les contes d'Hoffmann. Sinds 2014 studeert Alexander tevens rechten aan de Universiteit Leiden.


Concerten in 2016 tot en met 2017 van Alexander de Jong