Musici

Ahmad Joudeh

Ahmad Joudeh is geboren op 4 april 1990. Hij is de oudste van drie kinderen. Zijn jongere broer is beeldend kunstenaar en musicus; de jongste, zijn zus, is atlete.
?
Ahmad is opgegroeid in het Palestijnse vluchtelingenkamp Yarmouk in Damascus. Zijn vader komt uit Palestina en is stateloos, zijn moeder is afkomstig uit Syrië. Zijn vader is musicus, zijn moeder geeft les.

Van jongs af aan wilde hij dansen. Zijn vader verbood het hem, maar stiekem ging hij toch naar balletles. Zijn vader mishandelde hem, om hem zo te dwingen te stoppen met dansen. Desondanks bleef hij dansen. Zijn opleiding deed hij aan het Enana Dance Theatre (2006-2015) en van 2009-2016 ook aan de afdeling Dans van het Higher Institute for Dramatic Arts, beide in Damascus. Vanaf zijn zeventiende gaf hij (gratis) balletles aan kinderen. In 2014 schitterde hij in de Arabische versie van So You Think You Can Dance.

In de zomer van 2016 zijn de opnames gemaakt voor Nieuwsuur (Dance or Die), de documentaire die zijn leven ingrijpend zou veranderen.

www.danceforpeace.nl/

Concerten in 2017 van Ahmad Joudeh