Musici

Adinda van Delft

Adinda van Delft (2008) begon op 5-jarige leeftijd met vioolspelen. In de zomer van 2016 werd zij aangenomen bij de Jong Talent afdeling van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar ze leskreeg van Koosje van Haeringen. Momenteel heeft ze les van Ilona Sie Dhian Ho. Naast vioollessen volgt zij haar middelbare schoolopleiding op het Erasmiaans Gymnasium in Rotterdam.

In januari 2020 deed zij mee aan Iordens A van het Nederlands Vioolconcours, waar zij de eerste prijs en de prijs van de beste uitvoering van het verplichte werk won.

Ook won zij prijzen op de De Muziekwedstrijd 2018 van het Prinses Christina Concours. Als prijswinnaartrad zij op tijdens de live uitzending van het programma Spiegelzaal vanuit het Concertgebouw in maart 2018. In datzelfde jaar trad zij ook op als een van de solisten tijdens het Kinderprinsengrachtconcert.

Als 11-jarige violiste trad zij samen met het Noord Nederlands Orkest mocht op in De Oosterpoort tijdens het Hanzevast Nieuwjaarsconcert 2020 en in januari 2020 speelde zij bij Podium Witteman, waarbij zij begeleid werd door het ROctet en Natasja Douma. Ze vormt een duo samen met haar broer Matthijs van Delft (14 jaar, klassiek gitaar). Zij waren in 2019 bij het tv-programma Kerst met de Zandtovenaar op NPO 2 te zien. 

Masterclasses volgde zij bij onder andere Coosje Wijzenbeek, Moshe Hammer, Chris Duindam, Eva Stegeman, Jacobine Rozemond, Floor le Coultre en Mara Oosterbaan.

Naast viool, volgt Adinda ook pianoles. De eerste drie jaar volgde zij bijvak pianoles bij het Jong KC, van Jean–Baptiste Milon, en sinds november 2019 volgt ze les van Kai Ming Ip bij de SKVR. Met piano won zij de tweede prijs bij het Jong Talent Concours Maassluis, categorie 8-12 jaar (2020).

 


Concerten in 2020 van Adinda van Delft

Sorry, there was an error on this page.