Musici

Aafje Franken (1976), is afgestudeerd in 2002 aan het conservatorium voor het hoofdvak cello en heeft gestudeerd aan het Labancentre for dance and movement in Londen waar ze in 2005 haar diploma Master of Arts voor European Dance Theatre behaald heeft. Ze specialiseerde zich in de theorieën over ruimte en ritme (Eukinetics en Choreutics) van Rudolf Laban en legde verbanden tussen Laban’s principles, muziektheorie en beeldende kunst.

Aafje werkte samen met dansers van het Labaninstituut en het Nederlandse Rubens (strijk) kwartet. Ze kreeg tijdens haar studie persoonlijke begeleiding van Valerie Preston-Dunlop en Ana Sanchez Colberg.

Met LUX, realiseerde Aafje de voorstelling Raakvlak die te zien was tijdens de Gelderse Muziekzomer 2007 in Nijmegen. Een bijzondere choreografie was Fratres op muziek van Arvo Pärt voor dans, viool en piano waarin Aafje zelf heeft gedanst. Deze ging in première in de Kleine Zaal van het Concertgebouw in Amsterdam.

Aafje werkte mee aan theaterproductie Kick van Buda Staging Performance; een voorstelling die zich afspeelde in verschillende ruimten van de machinefabriek Backer en Rueb te Breda. In april en juni 2009 acteerde Aafje in Je suis belle van regisseuse H. Buda.

Ze ontwierp speciaal voor de Laban conference 2008 in Londen de choreografie Eppur si muove voor vijf dansers en cellist.


Concerten in 2011 van Aafje Franken

2011
Lux Ensemble
Locatie: M-Lab