Musici

Gulmira Issabekova

Gulmira Issabekova (1990) is in binnen- en buitenland werkzaam als solopianiste, orkestsolist, begeleidster, ensemble-lid en pianodocente. 

Op 8-jarige leeftijd begon ze haar muziekonderwijs aan de Music Academy Astana in Kazachstan. Vier jaar later startte ze haar bachelor aan het Moskou P. I. Tchaikovsky Conservatorium, waarvoor ze een beurs won en in 2014 met de beste resultaten afstudeerde. 

Intussen trad ze op in de Bolshoi Hall, Small Philarmonic Hall, Rachmaninov Hall en op diverse festivals als het Canetti Festival in Turkije en het Festival of Chamber music in Sint-Petersburg. Ook speelde ze met haar liedduo-partner Fee Suzanne de Ruiter op verschillende Nederlandse festivals, zoals de Operadagen Rotterdam, Kunst in de Kamer, Vondelpark Openluchttheater en het Grachtenfestival.

Daarnaast heeft Gulmira tijdens concoursen internationale prijzen gewonnen en nam ze deel aan masterclasses in Frankrijk, Turkije, Italië en Zweden.  

In 2014 volgde Gulmira een masterclass bij Naum Grubert en werd naar aanleiding daarvan uitgenodigd om in een vervolgstudie aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag haar Master te behalen. In 2018 studeerde ze daar af.


Concerten in 2022 tot en met 2023 van Gulmira Issabekova