Musici

Irene Enzlin

Irene Enzlin, benoemd tot “Jong Muziektalent van het Jaar” in 2005, kan al terugblikken op een indrukwekkende carrière. Ze trad op als soliste met o.a. “The Royal Philharmonic Orchestra”, het “Pro Arte Orchestra” (Taiwan) en het “Nederlands Symfonie Orkest” en speelde op festivals als "Les Flâneries Musicales de Reims" (Frankrijk) en het "Menuhin Festival" in Gstaad (Zwitserland).

Op vijftien-jarige leeftijd werd Irene toegelaten tot de legendarische “Yehudi Menuhin School” in Engeland, een gerenommeerd muziek instituut opgericht door violist Yehudi Menuhin, waar ze bij Pierre Doumenge en Charles Watt studeerde. In 2011 verhuisde Irene naar Salzburg, om aan de “Universität Mozarteum” Clemens Hagen (Hagen Kwartet) te studeren, een studie die ze in de zomer van 2015 met onderscheiding afsloot. Daarna studeerde ze in Frankrijk aan het 'Conservatoire National Supérieur de Paris' bij Raphael Pidoux voor haar Master, die ze met 'très bien à l'unanimité' afsloot. Momenteel doet ze haar Konzertexamen in Bern.

Irene is laureate van verschillende concoursen, zoals het “Prinses Christina Concours”, het “Herman Krebbers Viool en Cello Concours” en het “Haydn Festival”, en was finaliste bij het “Mainardi Concours”, in Salzburg (Oostenrijk) en het “Janigro concours voor jonge cellisten” in Porec (Kroatië).

Als uitnodigend en zoekend musicus met een sterk maatschappelijk bewustzijn is Irene op zoek naar nieuwe mogelijkheden om klassieke muziek uit te voeren en met anderen te delen. Irene gelooft in de verbindende therapeutische werking van muziek en is momenteel bezig met het opzetten van een project om klassieke concerten te organiseren voor een publiek dat vaak niet de mogelijkheden heeft regulaire concerten te bezoeken.

Het “Nationaal Muziekinstrumenten Fonds” heeft haar een Bertrand cello (2006) ter beschikking gesteld. Ze heeft een Hans Karl Schmidt stok in bruikleen van Henk te Hietbrink.


Concerten in 2019 van Irene Enzlin