Musici

Christian Jongepier (2000) speelt vanaf zijn zesde levensjaar cornet. Hij volgt de talentenopleiding aan de Zeeuwse Muziekschool, waarvan hij alle examens cum laude behaalde. In Arto Hoornweg, trompettist van het Rotterdams Philharmonisch Orkest en hoofdvakdocent aan de HKU, heeft Christian een gedreven mentor/coach. Door dit mentorschap en zijn plannen voor een vervolgopleiding aan een Nederlands of Belgisch conservatorium, speelt Christian sinds september 2015 ook trompet.

Voor verdere verdieping van zijn technische vaardigheden is Christian op persoonlijke uitnodiging van de associated professor van het Oberlin Conservatory of Music in Oberlin (Ohio) tweemaal afgereisd naar Amerika (2015 en 2017) om deel te nemen aan het Trumpet Summer Program aldaar.

 

Christian is solo-cornettist bij diverse brassbands en heeft in die hoedanigheid op dertienjarige leeftijd al deelgenomen aan het Wereld Muziek Concours in Kerkrade alsook het kampioenschap behaald bij de Open Franse Brassbandkampioenschappen. Bij Brassband Rijnmond, uitkomend in de concertdivisie, neemt hij de bugelpartij voor zijn rekening.

Daarnaast speelt Christian niet alleen in andere Hafabra-bezettingen, maar heeft hij ook gespeeld in grote en kleine symfonische orkestbezetting. Hij heeft een eigen koperkwartet met zijn broer en ouders.

Ook als solist heeft Christian de nodige aansprekende resultaten behaald. In 2014 was hij regiofinalist van het Prinses Christina Concours, dit jaar (2017) bereikte hij bij hetzelfde concours de landelijke halve finale. Bij het EMZJ muziekconcours leidden beide deelnames tot een finaleplaats.

Naast de vele solo-optredens met begeleiding op vleugel, o.a. in het voorprogramma van trompettist Eric Vloeimans, wordt Christian ook regelmatig gevraagd te soleren bij symfonische orkesten. Waaronder Het Zeeuws Orkest waarmee hij begin dit jaar op cornet driemaal “Carnaval de Venice” van J.B. Arban heeft gespeeld. Momenteel heeft hij het trompet concert van Hummel in voorbereiding voor een solo op trompet met symfonieorkest.


Alle concerten van Christian Jongepier