Musici

Op 8 november 2014 won Mengjie Han (Nederland, 1989) de Derde Prijs tijdens het 10de Internationaal Franz Liszt Pianoconcours in Utrecht. Hij ontving zijn prijs in de Grote Zaal van TivoliVredenburg, in aanwezigheid van Hare Majesteit Koningin Máxima. Tijdens de Finale speelde Han met het Radio Filharmonisch Orkest o.l.v. James Gaffigan Liszts Totentanz. De kranten noemden zijn uitvoering “imponerend” (NRC Handelsblad), “hemelbestormend” (de Volkskrant), “electrificerend” (Trouw) en “weergaloos” (De Telegraaf).

 

Mengjie Han mocht tevens de Capgemini Publieksprijs in ontvangst nemen. Het was voor het eerst dat het publiek in de zaal bij de beide Finales én de vele volgers over de hele wereld via de speciale Liszt Competition App konden stemmen voor deze prijs.

 

Han is de eerste Nederlandse Prijswinnaar van het Liszt Concours sinds negen jaar. Als Prijswinnaar wacht hem een uitgebreide concerttournee die hem over de hele wereld zal voeren.

 

Mengjie Han volgde zijn piano-opleiding aan het Conservatorium Den Haag bij Marlies van Gent, en bij Jan Wijn aan het Conservatorium van Amsterdam. Hij volgde masterclasses bij Paul Komen, Rian de Waal, Boris Petrushansky, Jacques Rouvier, Leslie Howard and Dmitri Bashkirov. Hij won eerste prijzen van het Steinway Pianoconcours, het Prinses Christina Concours en de International Piano Contest Maria Campina in Portugal. Mengjie treedt regelmatig op in binnen- en buitenland. Als prijswinnaar gaf hij concerten in Griekenland, Zuid-Afrika, Tunesië, de Verenigde Staten en Canada. Met het Amatis Trio won hij in 2013 de Publieksprijs van het Grachtenfestival.


Concerten in 2010 tot en met 2015 van Mengjie Han