't Zonnehuis

Zonneplein 29 1033 EJ Amsterdam Noord

't Zonnehuis is een prachtige monumentale locatie gebouwd naar Amsterdamse Schoolstijl en een ontwerp van ir. Jacoba Mulder. Het gebouw opende in 1932 zijn deuren en is onlosmakelijk verbonden aan de historie van Amsterdam Noord. In tijden van financiële crisis zorgde de bouw voor banen en inkomens voor de vele werkeloze arbeiders in die periode.

't Zonnehuis werd gebouwd voor het gemeenschapsleven van met name bewoners van het Tuindorp Oostzaan, vanuit de filosofie dat een bloeiend verenigingsleven van belang is voor de opvoeding van de arbeidersklasse. In 1993 werd deze locatie nipt gered van de sloop. Later, in 2002, kwam het in bezit van Stadsherstel. De prachtige interieurs waren nog grotendeels authentiek, maar casco was het in vervallen staat. Inmiddels is het rijksmonument in zijn volle glorie en brengt het weer allerlei activiteiten bijeen.

't Zonnehuis wordt verhuurd voor onder meer theatervoorstellingen, try-outs, recepties, presentaties, workshops en concerten. In de zaal bevindt zich een podium waarop kleine voorstellingen worden gespeeld. Het Zonnehuis is alle dagen van de week te huur.

Adres: Zonneplein 29, 1033 EJ Amsterdam (Tuindorp-Oostzaan) 
't Zonnehuis ligt vlak bij het NDSM terrein. Bereikbaar via de pont naar het NDSM terrein, daarna nog 7 min fietsen naar het Zonneplein. 
Neem voor meer informatie contact op met: zalen@stadsherstel.nl 020-5200090

stadsherstel.nl/eventlocatie/zonnehuis/