Stedelijk Museum

Museumplein 10 1071 CX Amsterdam

Het museumgebouw uit 1895 is volledig gerenoveerd om de beroemde collectie van moderne en hedendaagse kunst en design te tonen. Tegelijkertijd is een nieuwe vleugel, ontworpen door Benthem Crouwel Architekten, gebouwd om tijdelijke tentoonstellingen en publieksvoorzieningen onder te brengen.

De verplaatste hoofdingang zorgt er voor dat het Stedelijk, meer dan voorheen, deel gaat uitmaken van het Museumplein. Het beeldbepalende ontwerp van Benthem Crouwel Architekten is ook een belangrijke bijdrage aan het design in Nederland.

De nieuwe witte vleugel van het Stedelijk Museum, ook wel ‘de badkuip’ genoemd, biedt ruimte aan het auditorium en tentoonstellingsruimten op de eerste verdieping, met boven de luifel de kantoren van het museum. De begane grond, waar zich de entree, museumwinkel en restaurant bevinden, is voorzien van een glazen buitenwand. Onder de uitstekende luifel van de nieuwbouw worden bezoekers beschermd tegen slechte weersomstandigheden en kunnen activiteiten worden georganiseerd.

Ingang voor dit Grachtenfestivalconcert aan de Paulus Potterstraat.

www.stedelijk.nl/