Rutgers & Posch

Herengracht 466 1017CA

Herengracht 466/Nieuwe Spiegelstraat 1-3 bestond oorspronkelijk uit twee huizen. Beide huizen, samen ook bekend onder de naam De Arend, werden op 1 december 1856 voor circa fl. 100.000,- verkocht aan de Nederlandse Handelmaatschappij (NHM), de voorloper van ABN AMRO.

Na verbouwing door architect A.N. Godefroij werd het in 1858 in gebruik genomen. De Nederlandse Handelmaatschappij heeft architect De Bazel opdracht gegeven  om nieuwbouw te plegen aan de Vijzelstraat 32, hetgeen in de jaren 1919-1926 is geschied en het gebouw ‘De Bazel’ heeft opgeleverd. De Nederlandse Handelmaatschappij is toen uit dit pand verhuisd, maar bleef wel eigenaar. De stijlkamers die zich aan de Herengracht bevonden zijn meeverhuisd naar De Bazel.

Tot 2013 is het pand verhuurd geweest aan verschillende bedrijven totdat het in februari van dat jaar werd betrokken door Rutgers & Posch. Zij hebben binnenhuisarchitect Evelyne Merkx opdracht gegeven om de voorkant van het kantoorpand te herinrichten.  Zo is een oorspronkelijke doorgang van kamers hersteld, zijn systeemplafonds verwijderd, is er lambrisering aangebracht en aan de wanden hangen nu, door het TextielLab in Tilburg speciaal vervaardigde kleden van linnen en vilt. De tapijten zijn speciaal ontworpen naar het ontwerp van de in vroeger tijden aanwezige Oosterse tapijten. Dit draagt bij aan de akoestiek, die nu zeer geschikt is voor besprekingen, seminars en zelfs kamermuziek.

Rutgers & Posch is een advocatenkantoor dat topkwaliteit combineert met persoonlijke en betrokken dienstverlening. Het kantoor is opgericht door advocaten afkomstig van toonaangevende internationale kantoren. Ons uitgangspunt: cliënten de topkwaliteit bieden die ze gewend zijn van de toonaangevende internationale kantoren, maar met de persoonlijke aandacht, toewijding en betrokkenheid van een boutique kantoor.

Wij richten ons op de juridische kernbehoeften van de ondernemer in de profit- en non-profit sector, met name op het gebied van ondernemingsrecht, financieel- en insolventierecht, arbeidsrecht, procesrecht en de commerciële praktijk.

www.rutgersposch.com/nl/