Rode Hoed

Keizersgracht 102 1015 CV Amsterdam

Stichting de Rode Hoed is een cultureel debatcentrum, gevestigd in een monumentaal pand aan de Keizersgracht in Amsterdam. De Rode Hoed organiseert debatten, lezingen, symposia, literaire- en muzikale programma’s voor een breed publiek, maar ook andere organisaties zijn er regelmatig te vinden. Tevens is de Rode Hoed te huur voor zowel zakelijke als feestelijke bijeenkomsten. De Rode Hoed is ook een erkende trouwlocatie.

Met zijn debatten is de Rode Hoed kritisch volger en aanjager van de maatschappelijke en politieke discussie. De Rode Hoed streeft naar verkennende en verbindende debatten waarin tegenstellingen worden overbrugd en nieuwe inzichten ontstaan. 

De Rode Hoed is gevestigd in de oudste en grootste bewaard gebleven schuilkerk van Nederland. De naam is ontleend aan het rode hoedje in de gevel van het pand waar ooit een hoedenfabriek gevestigd was.

rolstoel Alleen de benedenverdieping, waar de grote zaal gevestigd is, is rolstoeltoegankelijk. De meeste programma's vinden hier plaats. 

www.rodehoed.nl