Restaurant Fifteen

Jollemanhof 9 1019 GW Amsterdam

Lekker eten en ook nog ‘iets goeds doen’, dat kan bij restaurant Fifteen in Amsterdam. In dit restaurant worden jaarlijks vijftien, voorheen werkloze, jongeren opgeleid tot kok. Een concept dat is bedacht door de Britse televisiekok Jamie Oliver. De jongeren die een opleidingsplek in Fifteen krijgen, zijn tussen de 16 en 24 jaar. Door verschillende oorzaken maken zij weinig kans op een geslaagde toekomst en krijgen in dit restaurant een nieuwe kans, een kans op een succesvolle carrière in de restaurantwereld.

Fifteen is gesitueerd in Pakhuis Amsterdam aan het IJ. Strak gedekte tafels, beschilderde muren met graffiti, kroonluchters, een gezellige wijnbar en een aparte Trattoria: ontwerper Marcel Wanders zorgt ervoor dat het restaurant, met plek voor ruim 200 gasten, ook intiem aandoet voor een klein gezelschap. In de open keuken wordt druk samengewerkt door professionele koks en koks in opleiding.

In Fifteen zijn ze gek van eten. Onder leiding van chef-kok Hans van Triest wordt altijd gekookt met verse, seizoensgebonden producten, die biologisch geproduceerd zijn. Rechtstreeks van de boer uit de omgeving op het bord.

www.fifteen.nl