Openbare Bibliotheek Amsterdam

Oosterdokskade 143 1011 DL Amsterdam

 

Bij de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA), in de Centrale Bibliotheek op het Oosterdokseiland, vindt ook dit jaar weer een aantal concerten van het Grachtenfestival plaats.

De Centrale Bibliotheek is ontworpen door architect Jo Coenen en is met 28.000 m2 de grootste Openbare Bibliotheek van Nederland.

De Centrale Bibliotheek heeft een theater met 270 zitplaatsen voor o.a. lezingen, toneel- en muziekvoorstellingen. Verder is er een expositieruimte, een leescafé, een restaurant met een terras en uitzicht over de stad, een bijzondere jeugdafdeling, zijn er vele internetpc’s, tijdschriften en boeken, een multimedia-afdeling, een stilteruimte, een studiecentrum en een vergadercentrum. Uitlenen en terugbrengen van boeken gaat helemaal automatisch. De Centrale Bibliotheek is zeven dagen per week geopend van 10.00 uur tot 22.00 uur en is bereikbaar per fiets (bewaakte fietsenstalling), per auto (parkeergarage onder het eiland is geopend volgens mij is deze momenteel gesloten) en per openbaar vervoer (halte Centraal Station).

U kunt bij de OBA niet alleen terecht voor het lenen van boeken, cd’s, games, dvd’s, bladmuziek, etc., de Centrale Bibliotheek beschikt ook over een theater met 270 zitplaatsen, het Theater van ’t Woord, waar regelmatig lezingen, toneelstukken, concerten en filmvertoningen plaatsvinden.
Daarnaast vindt u in de Centrale Bibliotheek een expositieruimte, leescafé en een restaurant met terras met uitzicht over de stad. Er is een ruime jeugdetage, een stilteruimte, vele studieplekken en een zalencentrum.
De Centrale Bibliotheek is zeven dagen er week geopen van 10.00 tot 22.00 uur en gemakkelijk bereikbaar per fiets en Openbaar Vervoer. Kijk voor uitgebreide informatie over de bereikbaarheid van het Oosterdokseiland op www.oosterdokseiland.nl.

Voor meer informatie over de OBA bezoekt u www.oba.nl

www.oba.nl