Noorderparkkamer

Floraparkweg 1 1032 BZ Amsterdam

In het prachtige Noorderpark in Amsterdam-Noord staat de Noorderparkkamer.

De Noorderparkkamer is een culturele ontmoetingsplek waar mensen voor en door creativiteit, kunst en cultuur samenkomen. Het is een houten paviljoen, ontworpen door de Zwitserse architecten Meili & Peter. De Noorderparkkamer heeft een schuifwand die open kan, en zo het paviljoen verandert in een podium. Met de wand dicht is de Noorderparkkamer een knusse huiskamer.
In en rondom de Noorderparkkamer worden verrassende culturele activiteiten georganiseerd door professionele creatieve ondernemers uit Noord.

Elke zondagmiddag is er de Culturele Zondag. Tussen twee en vijf is er een culturele programmering: muziek, dans, film, verhalen, alle genres komen aan bod. Daarnaast worden er bijzondere creatieve activiteiten georganiseerd die door kunstenaars uit Noord worden bedacht en begeleid. De activiteiten zijn zeer divers en worden voor jong en oud geprogrammeerd. Ze lopen uiteen van zeepkisten timmeren voor kinderen tot een klassiek concert voor de ouderen, van Indiase dansgroep tot Amsterdamse koren en van kostuums maken tot verhalen vertellen.

www.noorderparkkamer.nl