Locaties Toekomstmuziek 2011

Op verschillende plekken in hartje Amsterdam vindt op zaterdag 13 augustus 'Toekomstmuziek, Jong klassiek op het water’ plaats. Al slenterend door de stad komt u langs tien podia, waar evenzovele ensembles hun mooiste repertoire ten gehore brengen, tijdens concerten van zo'n 30 minuten. De reeks concerten wordt afgesloten met een spetterend optreden van NEOS Brass op het ponton voor het Compagnietheater op de Kloveniersburgwal.

Wandel langs de podia en laat u verrassen door warmbloedige klanken uit Zuid-Amerika door Duo Traversal of een swingende versie van een bekend stuk van J.S. Bach, uitgevoerd door het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet - met dans van Inge van Huijkelom in een rubberboot. Een aantal van de 44 Duo's van Bartók wordt vanaf het water vertolkt door Eri Sugita, altviool en Joris van den Berg, cello. Dans op de wal terwijl u geniet van de klanken van het Dudok Kwartet dat strijkkwartetten ten gehore brengt van Purcell tot Adès.

Verder kunt u dansen tijdens de optredens van het Duo Junge/Tebbe, dat werken van Martinu en Debussy uitvoert in een modern jasje. Geniet van het Noorse Billuca Ensemble, het Full House Kwintet met Edwin Rutten, loop langs bij The GoOzer of bezoek de Vliegende Vleugel.

De locaties van Toekomstmuziek. Klik op het kaartje voor een grote versie.Deze concerten worden mede mogelijk gemaakt door Waternet en Stichting Het Amsterdamsche Fonds