InterContinental Amstel Amsterdam

Professor Tulpplein 1 1018 GX Amsterdam

La Grande Dame
In 1863 heeft Dokter Samuel Sarphati 'Een Paleis aan de Amstel' voor ogen. In 1867 opent het eerste Grand Hotel in Amsterdam en wordt alom geprezen. Marmer, kristallen kroonluchters, Perzische tapijten, antiek meubilair en bladgoud schitteren de gasten tegemoet.

Nu, ruim 140 jaar later, staat het Amstel Hotel symbool voor ultiem gastheerschap en is het een geliefde plaats voor de prominenten der aarde. Het prestigieuze hotel heeft een unieke ligging aan de oever van de rivier de Amstel op loopafstand van verschillende culturele hoogtepunten in de stad. De 79 kamers en suites zijn voorzien van alle gemakken en ademen een sfeer van gratie en elegantie volmaakt voor een zakelijk verblijf of vrije tijd. De smaakvolle inrichting en het vorstelijke, traditionele karakter van zes banquetingzalen maken het Amstel Hotel de plaats bij uitstek voor de meest exclusieve ontvangsten en zakelijke bijeenkomsten van Amsterdam. Restaurant La Rive, bekroond met een Michelin ster, is één van de toonaangevende restaurants van Nederland met een jarenlange traditie van culinaire hoogtepunten.

Het prachtige Amstel Bar & Brasserie terras biedt al fresco dining in een intieme, informele ambiance. De Amstel Lounge serveert een uitstekende Afternoon Tea. Gasten kunnen zich ontspannen in de volledig uitgeruste Health & Fitness Club. Het hotel beschikt over drie antieke salonboten voor een rondvaart over de schitterende en wereldberoemde grachten van Amsterdam.

www.amstelhotel.nl