huis Marseille

Keizersgracht 401 1016 EK Amsterdam

Het Museum
Huis Marseille is het eerste fotomuseum van Amsterdam. Al meer dan tien jaar biedt het huis voor fotografie een gevarieerd programma aan tentoonstellingen, lezingen en andere activiteiten. Gepaard met een tentoonstelling gaat vaak de publicatie van een fotoboek dat vervolgens te verkrijgen is in de boekwinkel van Huis Marseille. Naast tentoonstellingsruimtes, een boekwinkel en een bibliotheek bezit het museum ook een eigen collectie hedendaagse fotografie.

Hedendaagse Fotografie
Huis Marseille geeft de verbijzondering van de fotografie een podium. Het museum biedt als het ware een venster op ‘het landschap van de fotografie’ . Huis Marseille richt zich op hedendaagse fotografen en presenteert fotografen, kunstenaars en vormen van fotografie die de beeldende kwaliteit recht doen en die op internationaal niveau tot de kleine en grote hoogtepunten van het medium kunnen worden gerekend. De tentoonstellingen van Huis Marseille zijn vaak ontwikkelt in nauwe samenwerking met de desbetreffende fotograaf. Op deze manier biedt Huis Marseille unieke tentoonstellingen met werk dat vaak nog niet eerder is vertoond.

Fotografie en historie
Ook de rijke geschiedenis en van de fotografie laat Huis Marseille aan bod komen. Dit gaat vaak in de vorm van een tentoonstelling of lezing waarin een historische fotografietechniek centraal staat. Ook biedt het museum workshops aan waarin experts samen met het publiek aan de slag gaan met historische fototechnieken.

Het Huis
Het museum Huis Marseille is gesitueerd aan de Keizersgracht, in een monumentaal woonhuis uit 1665. Het pand heeft nog steeds de uitstraling van een woonhuis, maar wat voorheen kamers waren zijn in de huidige beleving tentoonstellingszalen. Bij het inrichten van de tentoonstellingen speelt de unieke structuur van het huis een belangrijke rol. De zes tentoonstellingruimtes hebben ieder een eigen karakter en sluiten zich iedere tentoonstelling weer op een bijzondere manier aan bij het geëxposeerde werk.

www.huismarseille.nl