Het Concertgebouw

Concertgebouwplein 2-6 1071 LN Amsterdam

Het Concertgebouw wordt alom gerekend tot een van de drie mooiste en belangrijkste concertzalen ter wereld vanwege de ongeëvenaarde akoestiek en de brede programmering van constant hoog niveau. Voormalig chef-dirigent Bernard Haitink roemde de Grote Zaal ooit als ‘het beste instrument van het orkest’.
Het Concertgebouw is de thuisbasis van het Koninklijk Concertgebouworkest. Jaarlijks vinden er meer dan 700 concerten plaats, uitgevoerd door de beste musici, orkesten en dirigenten van de wereld. Elk jaar trekt Het Concertgebouw zo’n 700.000 bezoekers.

In 2013 vierde Het Concertgebouw zijn 125-jarig jubileum met tal van bijzondere concerten en andere evenementen.Vele wereldberoemde orkesten en sterren traden op zoals het Koninklijk Concertgebouworkest, de Berliner Philharmoniker, de Wiener Philharmoniker, Igor Stravinsky, Serge Rachmaninoff, Gustav Mahler, Arthur Rubinstein, Maria Callas, Leonard Bernstein, Herbert von Karajan, Yehudi Menuhin, Elisabeth Schwarzkopf, Vladimir Horowitz, Bernard Haitink, Cecilia Bartoli, Janine Jansen, maar ook Billy Holiday, Ella Fitzgerald, Edith Piaf, Janis Joplin, Frank Sinatra, Miles Davis en Sting.

www.concertgebouw.nl