Generator Hostel

Mauritskade 57 1092 AD Amsterdam

Generator, door Fast Company uitgeroepen tot één van de 50 meest innovatieve bedrijven ter wereld, is het snelst groeiende hotelmerk van Europa, met centrale locaties in heel Europa, waaronder Dublin, Londen, Kopenhagen, Hamburg, Berlijn, Venetië, Barcelona, Parijs, Amsterdam, Stockholm en Rome.

Als pioniers op het gebied van betaalbare luxe en meesters in de sociale beleving, biedt he bedrijf allerlei soorten accommodaties, van aparte en gedeelde kamers tot plekken om te chillen, cafés, bars en ruimtes voor tijdelijke verhuur - van expositieruimtes aan de straatkant of in kelders tot en met penthouse suites en dakterrassen. Het succesvolle concept begint met het bekroonde interieurdesign; dan volgen de zorgvuldig samengestelde, lokaal geïnspireerde evenementen en het uitzonderlijke aanbod aan gerechten en dranken. De dag eindigt met een heerlijke overnachting in gedeelde of eigen kamers met uitstekende bedden.

Geschiedenis van Generator

Generator begon in 1995 als een samenwerking tussen broer en zus. Louise en Kingsley Duffy bezaten en huurden twee traditionele vestigingen in twee van de meest gewilde steden voor jonge reizigers: Londen en Berlijn.

In augustus 2007 nam Patron Capital het toen nog kleine Generator over. In acht jaar tijd groeide het bedrijf van twee naar elf vestigingen en ontpopte Generator zich tot het ultieme merk voor designhostels dat het nu is.

In maart 2017 verwierf Queensgate Investments, Generator met plannen om zijn reputatie als leider, op het gebied van gastvrijheid, te vestigen door € 300 miljoen te investeren in het toevoegen van meer hostel activa.

generatorhostels.com/destinations/amsterdam