Embassy of the Free Mind

De Embassy of the Free Mind is een museumbibliotheek en een platform voor het vrije denken, geïnspireerd op het gedachtegoed van de Bibliotheca Philosophica Hermetica.

Vrij denken is het vermogen om eigen gedachten en ideeën te formuleren, autonoom, onbegrensd, ongedwongen en ongeacht religie, cultuur of leeftijd. Vrij denken is van alle tijden, en verbindt onze geschiedenis met het heden.

De Embassy of the Free Mind (EFM) nodigt iedereen uit om de daar verzamelde wijsheid uit de hele wereld te toetsen aan eigen inzichten.
De EFM is een ontmoetingsplaats waar beelden en teksten de persoonlijke verhalen vertellen van vrijdenkers uit onze geschiedenis. Het is een platform waar je met anderen in discussie kunt gaan over levensvragen, ongeacht religie, cultuur of leeftijd. Ontdek kunst, geschiedenis, wetenschap en spiritualiteit op een nieuwe manier, in een nieuwe samenhang.

Bij de EFM staat het Europese vrije denken van de afgelopen 2.000 jaar centraal, met als inspiratiebron de hermetische wijsheid: inzicht in de samenhang tussen natuur, kosmos en mens. Deze samenhang komt tot uitdrukking in de hermetische-, alchemistische-, astrologische-, magische-, mystieke-, kabbalistische- en Rozenkruisersteksten en afbeeldingen. 

 

embassyofthefreemind.com/nl/