De L'Europe

Nieuwe Doelenstraat 2-14 1012 CP Amsterdam

De L’Europe, celebrate the finer moments.

De L’Europe, een tijdloze klassieker in het bruisende centrum van Amsterdam. In de 17e eeuw was Amsterdam het centrum van de wereldeconomie, waar organisch moderne architectuur zich ontwikkeld tussen de gevels van historische gebouwen. In 1482 bouwden de burgers een muur rondom de stad met een fort ter verdediging. Het fort werd gesloopt in 1633 en de herberg Het Rondeel ontstond op deze plek. Meer dan 200 jaar later, in 1895-6 begon een restyle van dit gebouw met rode bakstenen in Renaissance stijl naar de huidige De L’Europe, die nu als een uniek eigendom van de stad wordt beschouwd.

Het vijfsterrenhotel is al twee eeuwen lang een favoriete bestemming voor gasten over de gehele wereld en gesitueerd tussen ’s werelds meest prominente musea en attracties. De L’Europe is gelegen aan de Amstel direct tegenover De Munt. Het onderscheidende décor van De L’Europe en het culturele erfgoed maken het hotel uniek, met onder andere de schilderijen van Nederlandse Meesters en de privécollectie van Alfred “Freddy” Heineken.

Sinds maart 2010 beschikt De L’Europe over een nieuwe vleugel: de Dutch Masters Wing. De nieuwe exclusieve Dutch Masters Wing van De L’Europe beschikt over 23 luxueuze suites met elk een replica van één van de Nederlandse Meesters uit het Rijksmuseum. De architect en interieurdesigner Cees Dam creëerde in de nieuwe vleugel een moderne haven van rust en luxe voor reizigers en locals en waarborgde tegelijkertijd de historische structuur en aanzichten van de oud Amsterdamse panden. De onberispelijke details van elke suite zijn gebaseerd op de authentieke kleuren van de schilderijen en combineren hiermee het verleden met de comfort en luxe van het heden. Het originele Rondeel gebouw, dat dateert van 1896, opent in juni 2011 opnieuw haar deuren na een restauratie. De L’Europe beschikt dan over 69 kamers en 42 suites, zes restaurant en lounge opties, zeven vergaderzalen en een spectaculair binnenzwembad met panoramisch uitzicht over de Amstel.

www.leurope.nl