De Bazel Conference Centre

Vijzelstraat 32 1017 HL Amsterdam

In augustus 2007 opende een uniek Art Deco conferentiecentrum in Amsterdam zijn deuren. Het is gevestigd in gebouw De Bazel, dat tot de top behoort van de Nederlandse architectuur van de 20e eeuw.

Het luxe conferentiecentrum heeft een chic - klassieke uitstraling en bestaat uit de grote Koningszaal en zes aangrenzende zalen. Hier werden vroeger leden van het Nederlandse Koningshuis, zoals koningin Wilhelmina en prins Hendrik, met alle egards ontvangen om hun bankzaken te bespreken.

De zalen, allen in hun oude grandeur teruggebracht, zijn een bijzondere locatie voor zakelijke bijeenkomsten, vergaderingen of presentaties. Het geheel authentieke Art Deco interieur, de prachtige parketvloeren, stucplafonds met kroonluchters, fraaie schouwen en unieke glas in lood ramen creƫren een ambiance die u terugvoert naar het begin van de twintigste eeuw.

Het gebouw, genoemd naar zijn architect Karel de Bazel (1869 ? 1923), heeft een rijke historie. Het is ontworpen als hoofdkantoor van de Nederlandsche Handel-Maatschappij, in 1824 opgericht door Koning Willem I als opvolger van de VOC. Veel bouwkundige en decoratieve elementen herinneren aan die roemruchte tijd.

www.debazelamsterdam.nl