Dansmakers Podium

1021 KP Amsterdam

Dansmakers Amsterdam is in 1993 ontstaan als DansWerkplaats Amsterdam (DWA). Belangrijke eigentijdse makers, zoals Ann van den Broek, Anouk van Dijk, Keren Levi, Giulia Mureddu, Muhanad Rasheed, Sassan Saghar en Michael Schumacher zijn hun choreografische carrière bij DWA begonnen.
Van een danswerkplaats ontwikkelde DWA zich tot Dansmakers, een dans productiehuis en werkplaats met eigen podium. Als talentontwikkelaar staat Dansmakers voor onderzoek, productie en presentatie; een productiehuis met podium waar je als maker kunt zoeken, falen en schitteren. Dit doen we in de vorm van een open haven waar makers en publiek elkaar kunnen ontmoeten.

Dansmakers Amsterdam heeft drie pijlers die dienen als de basis van onze activiteiten. De drie pijlers; onderzoek, productie en presentatie, zijn onderling verbonden en helpen de choreografen in de ontwikkeling tot uitgebalanceerde kunstenaars met een eigen signatuur. Naast de drie pijlers zal Dansmakers ook facilitaire ondersteuning bieden aan makers die buiten de Artists in Residence vallen maar wel talent en kwaliteit vertegenwoordigen.