Cromhouthuis

Herengracht 366 -368 1016CH

Museum Het Cromhouthuis

De zeventiende-eeuwse grachtenpanden aan de Herengracht 366-368 werden ooit gebouwd en bewoond door de welgestelde familie Cromhout. Zij verzamelden kunst en kunstnijverheid, waar zij van genoten tijdens ontvangsten met familie en vrienden. Ongetwijfeld ook in de Grote Salon, waar tegenwoordig regelmatig concerten worden gegeven en de 300 jaar oude bijzondere plafondschildering van Jacob de Wit is te vinden.

Het Cromhouthuis is het huis van verzamelaars. In de prachtige ruimtes zijn verzamelingen van bijzondere Amsterdammers te vinden. Van het glaswerk van Abram Willet (1925-1888) tot het porselein van Anton Dreesmann (1923-2000).

Tot en met 26 augustus is de tentoonstelling Wild. tekeningen naar het leven te zien, met tekeningen van grootheden als Paulus Potter, Albert Cuyp en Cornelis Saftleven. Haig Balian, voormalig directeur van Artis, vertelt in de gratis audiotour verhalen over de dieren die zijn vereeuwigd op de tekeningen. Het internationaal vermaarde stylistenduo The Wunderkammer zorgde voor de kleurrijke vormgeving van de tentoonstelling en maakte daarbij gebruik van een uitbundige hoeveelheid opgezette dieren.

www.cromhouthuis.nl