Café 't Sluisje

Nieuwendammerdijk 297 1025 LM Amsterdam

Café 't Sluisje is gesitueerd in een mooi pand uit de 16e eeuw, een van de oudste uit Nieuwendam. De Nieuwendammerdijk is één van de eerste dijken in dit stadsdeel. Deze dijk gaat over in de Schellingwouderdijk en de Durgerdammerdijk. Het café is gelegen aan een klein, oud sluisje, waar het café zijn naam aan dankt. Al sinds 1516 vormt deze sluis de waterverbinding tussen het IJ en de Nieuwendammerpolder.

Het café is een familie bedrijf en bestaat al meer dan 100 jaar. In de loop der jaren is er weinig aan de inrichting veranderd en daarmee is de authentieke sfeer van het café bewaard gebleven. Het plafond is behangen met oude voorwerpen en aan de muur hangen ingelijste foto’s van vroeger, waaruit de sfeer van voorbije tijden blijkt.

Tegenover het café ligt een groot en gezellig terras, direct aan een zijkanaal van het IJ. Van april tot en met september vaart het Nieuwendammerbootje iedere zondag van het Centraal Station naar de Nieuwendammersluis en terug. Een bezoek aan café ’t Sluisje is ook goed te combineren met een fietstocht door landelijk Noord. U kunt bij ons komen lunchen.


Café ´t Sluisje
Nieuwendammerdijk 297
1025 LM Amsterdam
tel. 020-636 17 12
info@hetsluisje.nl
www.hetsluisje.nl
maandags gesloten