Botanische Tuin Zuidas

Van der Boechorststraat 8 1081BT Amsterdam

Tussen de VUmc en de VU Campus ligt de prachtige Botanische tuin Zuidas, een groene oase in de zakelijke omgeving van de Zuidas. De tuin herbergt ontelbare bijzondere planten en bomen.

Hier kunt u genieten van bijzondere planten; ruim 6.000 soorten, die onderdeel zijn van de Nationale plantencollectie. In de kassen is de grootste collectie – meer dan 10.000 - cactussen en succulenten van Nederland te bewonderen.

Penjing en Bonsai
De Botanische tuin heeft als enige tuin in Europa een Nederlandse Penjing-collectie en een boeiende collectie Bonsai, een schenking in 1982 van de toenmalige directeur van de Floriade. 
Penjing is een Chinese kunstvorm die probeert de natuur samen te vatten in geconcentreerde vorm waarbij gebruik gemaakt wordt van miniatuur stenen en planten. Penjing werd in China al meer dan 2000 jaar geleden beoefend, minstens 800 jaar voordat de kunst in Japan overgenomen werd en daar bekend werd als bonsai.

De toegang van de tuin is gratis en dagelijks geopend. Hierdoor mag de  tuin zich verheugen op een steeds groter aantal bezoekers.

botanischetuinzuidas.nl