Boerkok

Boerkok, een lokaal gezicht met een Flevolandse identiteit.
 
Flevoland is van oorsprong een landbouwprovincie. Ontstaan door drooglegging van delen van de voormalige Zuiderzee, was deze nieuwe vruchtbare grond vooral bestemd voor de landbouw. Flevoland moest Nederland voorzien van voedsel, om voedselschaarste – zoals in de Eerste Wereldoorlog– tegen te gaan. Vandaag de dag dient onze jonge provincie als voorraadkast voor heel Europa.
 
Wij beschikken over de beste landbouwgrond, onze boeren produceren kwalitatief hoge producten, vol smaak en met een grote diversiteit aan gewassen. 
In Flevoland vind je niet alleen maar aardappelen, uien en wortelen, zoals we vaak denken. Nee, Flevoland heeft zichzelf ontwikkeld tot volwaardige voedselprovincie. Van quinoa tot sojaboontjes, aubergine tot gele biet en zelfs saffraan wordt hier geteeld.
 
Bij Boerkok proef je deze smakelijke verhalen. Op deze plek doen we wat we zo graag doen: met de poten in de klei staan, met onze ziel en zaligheid koken, de smaak van Flevoland laten proeven, verhalen vertellen, bijeenkomsten organiseren en verbindingen leggen. Bij Boerkok kom je thuis.
 
Onze eetgelegenheid is elk weekend en tijdens feestdagen geopend voor onze gasten. Voor zakelijke afspraken verwelkomd Boerkok alle dagen van de week gezelschappen voor gebeurtenissen en manifestaties met een lokaal verhaal.
 
Het grachtenfestival optreden zal plaatsvinden in onze oude aardappelschuur.

www.boerkok.nl/